Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

  • Puur natuur en altijd eerlijk
  • Vers gebrand in onze koffiebranderij
  • Voor de lekkerse koffiebonen
  • Vandaag besteld, de volgende werkdag in huis
Hete koffie? Laat je koffie even afkoelen. In een koffiebar en andere horeca horen we vaak: "doet u mij maar een gewone koffie, maar wel lekker heet aub". Of een andere vaak gehoorde opmerking: " de cappuccino was heel lekker, maar wat wel wat warmer gemogen."

De 3 basis-smaken van koffie zijn zoet, zuur en bitter. En wat willen we nu proeven in koffie? Mooie chocolade tonen, fruit-tonen en volle body. Als koffiebrander zoek je naar mooie en verfijnde smaken als amandel, Zwitserse chocolade, steenvrucht, zoet donker fruit enz... En deze verfijnde smaken proef je pas bij lagere temperaturen. Zo proef je alle zoete smaken pas onder de 50 graden Celsius. 

Tijdens het brandproces van de koffiebonen kunnen we deze smaken accentueren of laten verdwijnen. Een zure, bittere koffie kan iedereen branden, maar koffie met een mooie balans vereist toch wel wat meer tijd en vakmanschap. Dus laat de volgende keer je koffie even staan voor een betere smaaksensatie en vraag naar de smaakomschrijving van de koffie die je besteld hebt.

Met de cappuccino is het net iets anders. Bij het opschuimen van de melk ontstaat er een lichte karamelisatie van de melksuikers en wordt de melk zoeter. De eiwitten worden tegelijkertijd geactiveerd en maken de melk lobbig en romig door de binding van vet, water en lucht. Verwarm je de melk boven de 68 graden Celsius, dan verbranden de eiwitten (verlies je binding) en de suikers (kooksmaak). De melk wordt dan dun, heet en minder zoet, hete melk met bellen in plaats van mooie lobbige zoete melkschuim. Dus wil je een echte lekkere cappuccino, vraag dan eens om een cappuccino die niet te heet is. 
      09-09-2018 18:09     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Koffie gebrand met passie

Wij branden fair trade koffie met de lekkerste koffiebonen van over de hele wereld. We kiezen koffiebonen die met aandacht geteeld zijn in Zuid-Amerika, Afrika en Azië en branden de bonen vervolgens ambachtelijk in onze eigen branderij. Het branden doen we langzaam en met liefde zodat onze koffie vol en rijk van smaak is. 

Slow roast coffee crafted with passion

Een bestelwagen vol koffie met een pionier aan het stuur. Via onze webshop geniet je thuis van onze vers gebrande koffie. Sinds het bestaan van koffie.nl verkopen we fantastische koffie aan liefhebbers van kwaliteit. We zijn een echt familiebedrijf opgericht in 1975 door Peter Ultee. Inmiddels hebben zoon en dochter Pascal en Joyce het roer overgenomen van hun vader. Samen hebben ze in de zomer van 2016 Capriole Café geopend, een combinatie van een koffiebranderij en een restaurant.

webwinkel keurmerk
iDEAL
visa
mastercard
postnl

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   

Deze website gebruikt uitsluitend cookies om het bezoek te meten.