Koffiebonen Congo Katana Raek 250 gram

Koffiebonen Congo Katana Raek 250 gram
Koffiebonen Congo Katana Raek 250 gram
Capriole Congo Katana Raek is een koffie met tonen van tropisch fruit en zachte melkchocolade. Intensiteit: 8
€ 9,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Capriole Congo Katana Raek is een mooie direct trade en natural gewassen koffie. Met deze koffie kan je verschillende smaken creëren door verschillende zetmethodes te gebruiken. 

De hoofdtonen van de koffie bevatten onder meer ananas, mango, blauwe bessen en melkchocolade. Geniet je van een espresso, dan kun je ook tonen van pure chocolade proeven in de koffie.

  • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- 
  • Kwalitatieve koffiebonen & handige baristatools voor thuis

Smaakbeleving

De tropische fruitsoorten zorgen voor een volle zoete en verfrissende koffie. Met de verschillende zetmethode kun je verschillende smaken in de koffie proeven.
  • Filter: Volle zoete koffie met tonen van ananas, mango, blauwe druiven, earl grey en melkchocolade.
  • Espresso: Volle zoete koffie met tonen van pure chocolade en ananas.

Recept

  • Filter: 16 gram koffie en 282 gram water, brewtijd 150-180 seconden waarvan 30 seconden bloomen met 32 ml water.
  • Espresso: 18 gram koffie en 40 ml water, doorlooptijd 28-31 seconden.

Herkomst koffiebonen

De coöperatieve vereniging RAEK in de stad Katana deed ons versteld staan toen onze Direct Trade partner er in maart 2017 voor het eerst aankwamen. Een hypermoderne wasplaats, organische bemesting en herbebossing, een cupping score van 87,53 in de "Saveur du Kivu" wedstrijd van 2015 - en toch maar één koper, zij het een zeer trouwe (Oxfam). Dit is deels te wijten aan het feit dat Oost-Congo nog steeds ontdekt wordt door de specialty coffee-industrie, en deels omdat bijna niemand ooit van het fenomeen specialty coffee had gehoord. Hoe dan ook, dit was een situatie waar we verandering in moesten brengen.

Door de goede prijzen en de eerlijke betalingswijze van de coöperatie komen de boeren massaal naar RAEK om lid te worden. Tegelijkertijd had de coöperatie de laatste jaren veel institutionele en financiële uitdagingen. Ze overleefde deels dankzij de energie en het doorzettingsvermogen van haar trouwe manager: levenslange koffieboer en agronoom Désiré Zagabe - en deels dankzij de niet aflatende steun van Stefaan Calmeyn en Oxfam. Bij ons eerste bezoek met Agriterra in 2017 hebben we de boeren uitgenodigd om voor het eerst hun eigen koffie te branden en te koppen. In 2018 verbonden we hen met onze vrienden van Abakundakawa Rushashi om hen te leren natural te maken om water te besparen en te diversifiëren. 
 

Voor deze koffie betalen we via Direct Trade een premium van 2,7x de Fair Trade basisprijs aan de koffieboeren. 

Productspecificaties

Intensiteit

8

Productiemethode

Natural

Oorsprong

Congo

Variëteit

100% Arabica, Typica Bourbon

Hoogte

1400 - 1800 meter

Bezorging en retour

Bestel je jouw koffiebonen op een werkdag voor 15.00 uur? Dan verzenden we jouw bestelling nog dezelfde dag. Je pakket wordt meestal binnen één werkdag bij je bezorgd. Plaats het product in je winkelmand en reken af met iDEAL, Mastercard of Visa. Na het plaatsen van je bestelling volg je jouw pakketje eenvoudig via de Track & Trace. Gratis retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Lees hier meer over bezorgen, retourneren en betalen.

Contact opnemen

Voor vragen over de koffie, het koffiebranden of onze specialiteiten neem je contact op via het contactformulier. Je mag natuurlijk ook altijd bellen naar (070) 414 4141 of een e-mail sturen naar info@koffie.nl