Een bijzondere volle zoete "honey processed" koffie uit Costa Rica.
- Vandaag besteld, morgen in huis
- Gratis verzending vanaf € 50,-
- Verse koffie uit eigen branderij
- Koffiebonen puur natuur en altijd eerlijk

Smaakbeleving
- Filter: heerlijke zoete smaak, met tonen van honingmeloen, ananas en karamel
- Espresso: heerlijk zoete smaak, met tonen van honingmeloen, ananas en karamel.
Herkomst koffiebonen
Deze Micro Mill wordt beheerd door koffieveteraan Roberto Mata en zijn zoon Michael en put uit jarenlange ervaring in de productie van koffiespecialiteiten. We hebben dit jaar de bijzondere Pura Vida Honing kunnen bemachtigen. De Micro Mill werkt aan de verwerking van de koffie van verschillende familieleden in het Dota gebied, een van de beroemde koffieplaatsen in het bergachtige gebied van Tarrazu (correct uitgesproken "Tar-rah-zoo").
Roberto en zijn familie werken allemaal samen om alles klaar te krijgen gedurende het hele oogstseizoen. Alle processen worden gemeten en efficiënt georganiseerd, waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Bij de Micro Mill willen ze graag standaardiseren met het idee om hun specialiteiten opnieuw te produceren.
Vlak achter hun verwerkingscentrum hebben ze een kleine cuppingruimte en een mooi georganiseerde monsterkast. Alle partijen worden verwerkt op verhoogde bedden, waarbij de focus puur ligt op "honey processed" en naturals. De metalen tafels en schaduwnetten zorgen voor de nodige afdekking tijdens de warmste periode van de dag. Om perfectie in de luchtvochtigheid te creëren, gebruiken ze mechanische drogers om de laatste percentages van de luchtvochtigheid te verlagen tot het juiste niveau voor de export.
"Honey process" is een methode waarbij de verse koffiebessen worden ontpulpt, maar zonder te wassen worden gedroogd. Een deel van de vrucht is nog steeds aanwezig, maar bij lange na niet zoveel als bij het natuurlijke proces. Het grootste deel van de kers is weg, maar het resterende goudkleurige, kleverige mucilage doet denken aan honing, waar het proces zijn naam aan ontleent.
Een voordeel voor de producenten is dat bij de verwerking van de honing minder water wordt gebruikt. Door de vruchten te laten drogen op de boon kan deze makkelijk worden verwijderd in plaats van te worden afgewassen zoals bij gewassen koffie het geval is.
Productspecificaties
Intensiteit
|
8
|
Productiemethode
|
Honey process |
Oorsprong
|
Tarazzu, Costa Rica |
Variëteit
|
100% Arabica Caturra en Catuai |
Hoogte
|
1200 - 1900 meter
|
|
|
Bezorging en retour
Bestel de Costa Rica koffiebonen vandaag voor 16:00 uur en wij bezorgen de volgende dag al bij je thuis. Plaats de koffie in je winkelmandje en reken af met iDEAL, PayPal, Mastercard of Visa. Na het plaatsen van je bestelling volg je jouw pakketje eenvoudig via de Track & Trace code.
Gratis retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. In ons retourproces lees je aan welke voorwaarden de retour moet voldoen.
Wij geven je hieronder een overzicht van onze leveringsdagen:
Bestellen
|
Bezorging
|
Maandag
|
Dinsdag
|
Dinsdag
|
Woensdag
|
Woensdag
|
Donderdag
|
Donderdag
|
Vrijdag
|
Vrijdag
|
Zaterdag
|
Zaterdag
|
Dinsdag
|
Zondag
|
Dinsdag
|
Contact opnemen
Voor vragen over deze koffiebonen uit Costa Rica, het koffiebranden en onze specialiteiten neem je contact op via onderstaand contactformulier. Je mag natuurlijk ook altijd bellen naar 070 701 1010 of een e-mail sturen naar shop@capriolcafe.nl.