Capriole Ethiopië Ture Waji Guji is een direct trade koffie met zoete en romige smaken. Zo proef je zowel bloemige als fruitige tonen. Door een espresso te maken met deze koffiebonen ervaar je hele andere smaken tijdens het drinken van je espresso.
- Vandaag besteld voor 15:00, morgen in huis
- Gratis verzending vanaf € 50,-
- Verse koffie uit eigen branderij
- Koffiebonen puur natuur en altijd eerlijk
Smaakbeleving
Bij de filter koffie proef je mooie bloemige tonen terwijl je in de espresso weer fruitige tonen kunt proeven. Allebei de methodes zorgen voor een volle en ronde smaak.
- Filter: Volle bloemige koffie met tonen van rozenbloesem, kersenbloesem, aardbei en chocolade.
- Espresso: Volle romige koffie met tonen van zoete chocolade aardbei en rode en blauwe bessen.
Recept
- Filter: 16 gram koffie en 282 gram water, brewtijd 150-180 seconden waarvan 30 seconden bloomen met 32 ml water.
- Espresso: 18 gram koffie en 38 ml water, doorlooptijd 28-30 seconden.
Herkomst koffiebonen
De washing-stations van Sookoo bevinden zich in de Guji-zone van de Oromia-regio in Ethiopië. De koffie uit dit gebied wordt soms ten onrechte Sidamo Guji genoemd, terwijl het in plaats daarvan Guji of West-Guji op zichzelf zou moeten heten. Dit relatief jonge, maar toch al bekende koffiegebied staat bekend om zijn unieke en onderscheidende cup profielen. In dit prachtige landschap van bosjungle op een hoogte van 2.100-2.350 meter boven zeeniveau, kun je de arbeiders culturele Guji-liedjes horen zingen terwijl ze koffie ronddraaien.
Ture Waji, bekend als ‘The King of Guji’, is de zachtaardige heerser van Sookoo Coffee, gelegen in de Woredas van Uraga en Shakisso. Hij heeft sterke banden met het land, de gemeenschap en de boeren, terwijl hij opgroeide in de regio.
Na zijn studie begon hij als export- en boerderijmanager bij de koffieboerderij van zijn neef en bij het bedrijf Mormora, en bij Guji Highlands Coffee. Hij kon Sookoo Coffee (voorheen Dambi Uddo) starten, dankzij de handels- en koffieliberalisatie in Ethiopië, de bouw van zijn eerste washing-station en de export van zijn eerste koffie onder zijn eigen merk in 2018.
Sookoo Coffee richt zich op het werken met kleinere groepen boeren en door technische ondersteuning te bieden in de vorm van onderwijs en landbouw- en plukpraktijken, kunnen ze er zeker van zijn dat ze bessen van hoge kwaliteit krijgen bij hun washing-stations.
Boeren leveren over het algemeen 's nachts de bessen aan het washing-station, zodat de kans op fermentatie tussen de oogst in de middag en levering' s nachts wordt geminimaliseerd. Op het station doorlopen de bessen nog een uitgebreid sorteerproces om over- en onderrijp te verwijderen. Terwijl de koffie nog vers is, wordt hij op de Afrikaanse bedden van het Raro Nansebo-station neergelegd om in de volle zon te drogen. Sookoo Coffee behoudt een maximale laagdichtheid van 4 cm en verplaatst de bessen 6 keer per dag op de bedden. Dit minimaliseert de kans op overgisting tijdens het drogen, evenals de kans op defecten. De totale droogtijd voor partijen die zijn geproduceerd volgens het verwerkingsprotocol van Sookoo Coffee is 21-28 dagen.
Productspecificaties
Intensiteit
|
8
|
Productiemethode
|
Natural, gedroogd op bedden. |
Oorsprong
|
Ethiopië, Ture Waji, Q1, GUJI |
Variëteit
|
100% Arabica (74222/74212) |
Hoogte
|
2100 - 2350 meter
|
Bezorging en retour
Bestel je jouw koffiebonen op een werkdag voor 15.00 uur? Dan verzenden we jouw bestelling nog dezelfde dag. Je pakket wordt meestal binnen één werkdag bij je bezorgd. Plaats het product in je winkelmand en reken af met iDEAL, Mastercard of Visa. Na het plaatsen van je bestelling volg je jouw pakketje eenvoudig via de Track & Trace. Gratis retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Lees hier meer over bezorgen, retourneren en betalen.
Contact opnemen
Voor vragen over de koffie, het koffiebranden of onze specialiteiten neem je contact op via het contactformulier. Je mag natuurlijk ook altijd bellen naar (070) 414 4141 of een e-mail sturen naar info@koffie.nl