Koffiebonen Rwanda Abakundakawa Rushashi 250 gram

Koffiebonen Rwanda Abakundakawa Rushashi 250 gram
Koffiebonen Rwanda Abakundakawa Rushashi 250 gram
Capriole Rwanda is een bloemige koffie met tonen van groene thee, chocolade en rozen. Intensiteit: 8
€ 10,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

De Capriole Rwanda Abakundakawa Rushashi is een direct trade koffie met bloemige tonen. Je proeft smaken van groene thee, chocolade en rozen. Door de tonen van thee heeft de koffie iets meer bitter, maar blijft het erg aangenaam door de mooie balans tussen zoet, aciditeit en bitters. 

  • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- 
  • Kwalitatieve koffiebonen & handige baristatools voor thuis

Smaakbeleving

De koffie uit Rwanda staat ook wel bekend om de tonen van thee en fruit.
  • Filter: bloemige koffie met tonen van groene thee, chocolade en rozen.
  • Espresso: bloemige koffie met tonen van groene thee, citrus, chocolade en rozen.

Recept

  • Filter: 16 gram koffie en 282 gram water, brewtijd 150-180 seconden, waarvan 30 secondem bloomen met 32 ml water.
  • Espresso: 18 gram koffie en 34 ml water, doorlooptijd 26-30 seconden. 

Herkomst koffiebonen

Deze heerlijke koffie komt uit Rwanda, een klein land in Centraal-Afrika. Het landschap is vulkanisch en is daardoor zeer geschikt voor de productie van Arabica-koffies, waaronder deze Rwanda Abakundakawa Rushashi.

Rushashi is een goed voorbeeld van hoe Rwandese coöperatieve maatschappijen duurzaam kunnen worden door de kwaliteit constant te verbeteren en op een duurzame manier te opereren. Met de hulp van MISOZI, een lokaal particulier maar sociaal exportbedrijf, kunnen ze hun onvergetelijk complexe koffie wereldwijd verkopen - het is geen verrassing dat ze vaak een plaats verdienen in de Rwanda Cup Of Excellence-competitie (hoogste: 3e-plaats!).

Met een water- en energiebesparende drievoudige fermentatiemethode, geavanceerde methoden voor pulprecyclage en twee organisaties voor vrouwenemancipatie, is Rushashi-koffiewasstation (CWS) echt vooruitstrevend.

De vruchtbare grond is rijk aan mineralen en daardoor perfect voor het verbouwen van koffieplanten. De hoge ligging en de regen zorgen samen voor de beste koffieplanten.

De koffie wordt geteeld volgens de traditionele landbouwmethoden. De boeren bewerken het land met een schoffel en ook het wieden en oogsten gaat nog met de hand. Voor deze koffie betalen we via Direct Trade een premium van 1,67x de Fair Trade basisprijs aan de koffieboeren. 

Productspecificaties

Intensiteit

8

Productiemethode

Washed

Oorsprong

Rwanda, Rushashi

Variëteit

100% Arabica (French Mission, Jackson. Mbririzi, POP)

Hoogte

1700 - 2000 meter

Bezorging en retour

Bestel je jouw koffiebonen op een werkdag voor 15.00 uur? Dan verzenden we jouw bestelling nog dezelfde dag. Je pakket wordt meestal binnen één werkdag bij je bezorgd. Plaats het product in je winkelmand en reken af met iDEAL, Mastercard of Visa. Na het plaatsen van je bestelling volg je jouw pakketje eenvoudig via de Track & Trace. Gratis retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Lees hier meer over bezorgen, retourneren en betalen.

Contact opnemen

Voor vragen over de koffie, het koffiebranden of onze specialiteiten neem je contact op via het contactformulier. Je mag natuurlijk ook altijd bellen naar (070) 414 4141 of een e-mail sturen naar info@koffie.nl