Koffiebonen Thailand Wiang Pa Pao 250 gram

Koffiebonen Thailand Wiang Pa Pao 250 gram
Koffiebonen Thailand Wiang Pa Pao 250 gram
Capriole Thailand is een kruidige koffie met tonen van chocolade, gerookte amandelen en bruine suiker. Intensiteit: 8
€ 8,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

De Capriole Thailand Wiang Pa Pao is een direct trade koffie met rookachtige tonen. Deze tonen met smaken van amandel, karamel en bruine suiker maakt de koffie uniek en eentje die je niet snel tegenkomt. Een mooie koffie voor een wat zwaardere filterkoffie of een mooie volle espresso met een vollere crema. 

  • Vandaag besteld voor 15:00, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Verse koffie uit eigen branderij
  • Koffiebonen puur natuur en altijd eerlijk

Smaakbeleving

De koffie is vol van smaak, met rookachtige tonen van amandel, karamel en bruine suiker.
  • Filter: zachte kruidige koffie, met tonen van chocolade, gerookte amandelen, noga en bruine suiker.
  • Espresso: volle kruidige koffie met tonen van chocolade, gerookte amandelen en bruine suiker.

Recept

  • Filter: 17 gram koffie en 284 gram water, brewtijd 150-180 seconden, waarvan 30 secondem bloomen met 34 ml water.
  • Espresso: 18 gram koffie en 32 ml water, doorlooptijd 28-30 seconden. 

Herkomst koffiebonen

Wiang Pa Pao Fully Washed is samengesteld uit koffie van 20 kleine boeren in het Wiang Pa Pao district van Chiang Rai, Thailand. Deze koffie vertegenwoordigt wat een opkomende herkomst als Thailand te bieden heeft.

De koffie-industrie in Thailand is begonnen als een opium uitroeiingsproject dat werd gelanceerd door de voormalige koning van Thailand. Vergeleken met Myanmar en Laos is Thailand veel succesvoller in dit streven. De meeste boeren (in feite een groot deel van de hele koffie-industrie) waar wij mee werken zijn jong, met een gemiddelde leeftijd van 25-35 jaar oud. Deze jonge beweging is een gevolg van het feit dat ons land veel meer ontwikkeld is dan de meeste koffieoorspronggebieden. Het is heel gemakkelijk om koffieplantage in Thailand te bereiken. In Chiang Mai en Chiang Rai, twee van de grootste koffieproducerende provincies van Thailand, kun je vanaf het vliegveld in 45 minuten bij een plantage zijn. Thailand heeft een koffiesysteem dat werkt, in vergelijking met andere landen. Kinderen van boeren komen terug naar de boerderijen. Er is ook een levendige lokale specialiteit- en koffiecultuur die de boeren helpt te ondersteunen tegen een aanvaardbare prijs. Het is een goed succesverhaal voor het gebruik van koffie als middel tot verandering en duurzaamheid.

Deze koffie onderging een natte fermentatie van 12-24 uur, afhankelijk van het weer. De gepulpte koffie werd vervolgens nog eens 12 uur in zoet water geweekt en vervolgens gewassen. Daarna werd de koffie 15-20 dagen gedroogd op verhoogde bamboebedden en in serres. 

Productspecificaties

Intensiteit

8

Productiemethode

Fully washed en op verhoogde bedden gedroogd

Oorsprong

Chiang Rai, Thailand

Variëteit

100% Arabica: Catuai, Typica, Chiang Mai

Hoogte

1200 - 1400 meter

   

Bezorging en retour

Bestel je jouw koffiebonen op een werkdag voor 15.00 uur? Dan verzenden we jouw bestelling nog dezelfde dag. Je pakket wordt meestal binnen één werkdag bij je bezorgd. Plaats het product in je winkelmand en reken af met iDEAL, Mastercard of Visa. Na het plaatsen van je bestelling volg je jouw pakketje eenvoudig via de Track & Trace. Gratis retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Lees hier meer over bezorgen, retourneren en betalen.

Contact opnemen

Voor vragen over de koffie, het koffiebranden of onze specialiteiten neem je contact op via het contactformulier. Je mag natuurlijk ook altijd bellen naar (070) 414 4141 of een e-mail sturen naar info@koffie.nl