Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

  • Puur natuur en altijd eerlijk
  • Vers gebrand in onze koffiebranderij
  • Voor koffiebonen, Nespresso®* capsules en thee
  • Vandaag besteld, de volgende werkdag in huis
Bittere koffie? Dit kun je er aan doen.

  Giancarlo Matarazzi     23/07/2018     Reacties (1)

Naast de bittere smaak van verbrande koffie, zijn er ook nog andere ingrediënten die bitter smaken, zoals cafeïne, oliën en aroma’s. Laten we beginnen met de natuurlijke en goede bitters in koffie. CAFEÏNE Van nature zit er cafeïne in koffie en dat smaakt bitter. De hoeveelheid cafeïne in de boon, verschilt van ras en variëteit, zelfs binnen de variëteit. Maar globaal kan je zeggen dat Arabica 0,8 tot 1,4% en Robusta 2,0 tot 2,5% cafeïne bevat.  Dus hoe meer Robusta, maar ook hoe langer de extractie tijd, hoe meer cafeïne. Cafeïne van koffie is ongebonden, wat wil zeggen dat het makkelijk oplost in water en het lichaam snel weer verlaat, binnen 1,5 tot 2 uur. Koffie met melk vertraagt de werking van cafeïne. Gematigde cafeïneconsumptie, zo'n 400...

Lees meer

Zure koffie? Dit kun je er aan doen.

  Giancarlo Matarazzi     06/07/2018     Reacties (0)

Hoe komt het nu eigenlijk dat koffie zuur kan smaken? In de regel kan dat ontstaan door: te veel koffie doseren, te korte extractie-tijd, grove maling of te koud water. Het omgekeerde kan dus ook, maar dan wordt de koffie bitter. Van nature hebben groene koffiebonen een hoge aciditeit, dat komt onder andere door het type, variëteit, land van herkomst, regio en fermentatieproces. Hoe krijg je dat zuur er uit of hoe verfijn je het? Dat proces begint al bij het branden, hoe donkerder en langer je de koffie brandt, hoe meer zuren er verdwijnen. De koffie wordt dan zoeter en uiteindelijk steeds bitterder. Je kan van citrus, naar cranberry, naar roodfruit, naar karamel en chocolade gaan in je branding of verbranden richting dark roast. Is de ene boon zuurder dan de andere? Ja, koffie uit Afrika is in de regel zuurder, meer rins,...

Lees meer

Koffie gebrand met passie

Wij branden fair trade koffie met de lekkerste koffiebonen van over de hele wereld. We kiezen koffiebonen die met aandacht geteeld zijn in Zuid-Amerika, Afrika en Azië en branden de bonen vervolgens ambachtelijk in onze eigen branderij. Het branden doen we langzaam en met liefde zodat onze koffie vol en rijk van smaak is. 

Slow roast coffee crafted with passion

Een bestelwagen vol koffie met een pionier aan het stuur. Via onze webshop geniet je thuis van onze vers gebrande koffie. Sinds het bestaan van koffie.nl verkopen we fantastische koffie aan liefhebbers van kwaliteit. We zijn een echt familiebedrijf opgericht in 1975 door Peter Ultee. Inmiddels hebben zoon en dochter Pascal en Joyce het roer overgenomen van hun vader. Samen hebben ze in de zomer van 2016 Capriole Café geopend, een combinatie van een koffiebranderij en een restaurant.

webwinkel keurmerk
iDEAL
visa
mastercard
postnl

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   

Deze website gebruikt uitsluitend cookies om het bezoek te meten.