Capriole Guatemala Geisha koffiebonen
El Zapote Geisha Guatemala...
Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

  • Puur natuur en altijd eerlijk
  • Vers gebrand in onze koffiebranderij
  • Voor de lekkerse koffiebonen
  • Vandaag besteld, de volgende werkdag in huis
Koffiebonen /

El Zapote Geisha Guatemala Limited Edition 200 gram

Capriole Guatemala Geisha koffiebonen
El Zapote Geisha Guatemala Limited Edition 200 gram
0 Reviews | Review toevoegen

Unieke kans om deze bijzondere en exclusieve Geisha te proeven. Intensiteit: 8

€ 18,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Bijzondere Geisha uit Guatemala van de veel bekroonde koffieplantage El Zapote. Deze unieke koffiebonen vragen een verschillende branding voor filter of espresso om de bijzondere smaak goed tot zijn recht te laten komen. 

  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Verse koffie uit eigen branderij
  • Koffiebonen puur natuur en altijd eerlijk

Smaakbeleving

  • Filter: een frisse en complexe combinatie van zoete perzik, sinaasappel, sinaasappelbloesem en een vleugje rode bessen.
  • Espresso: een zoete en complexe combinatie van rode bessen, perzik, sinaasappel met accenten van chocolade en marsepein.

Herkomst koffiebonen

Geisha-koffie, soms Gesha-koffie genoemd, is een exclusieve Arabica koffie die zijn oorsprong vindt in het dorp Gesha, Ethiopië, hoewel het in verschillende andere landen zoals Guatemala ook wordt geteeld. Deze koffie is algemeen bekend om zijn unieke smaakprofiel van bloemige en zoete noten, zijn hoge verkoopprijs en zijn exclusiviteit, aangezien de vraag in de loop der jaren is toegenomen.

Het smaakprofiel van Geisha-koffie is een aspect dat bijdraagt aan de bekendheid ervan. Geisha staat bekend om zijn zoete smaak en aroma van bloemige noten, jasmijn, chocolade, honing en zelfs zwarte thee. Deze zoete bloemige noten en complexe smaakprofielen zijn enkele van de vele kenmerken die Geisha koffie deelt met de meeste andere Afrikaanse koffiesoorten. Daarnaast is deze unieke smaak ook een van de factoren die bijdragen aan Geisha's hoge prijskaartje en prestige.

Finca El Zapote is te vinden hoog in de bergen van Huehuetenango, op de grens met Mexico bij het stadje Aguas Dulces. De koffie van Hernan Pérez heeft een gestage bijdrage geleverd aan het assortiment van The Coffee Quest. Begonnen als een van de eerste Guatemalteekse koffies die in 2016 werden geïmporteerd, en nu met zowel een Estate lot als prijswinnende Geisha's. In de loop van de tijd hebben we een goede consistentie in kwaliteit opgemerkt, dankzij de hoge productiestandaarden, de hoogte, de segmentatie van de variëteiten en de stabiele weersomstandigheden hoog in de bergen. 

El Zapote is een familieverhaal: ze brengen bij elke generatie de passie voor koffie over en de trots om betere kwaliteit te kweken. Hernan is de vijfde generatie van de familie Perez die El Zapote bezit. Samen met zijn vader delen ze de managementtaken van de Finca: Hernan zorgt voor alles wat te maken heeft met de logistiek, de kwaliteitscontrole, de marketing, de verkoop en enkele strategische beslissingen zoals de keuze van nieuwe variëteiten. Zijn vader houdt toezicht op de plantages, het oogstgedeelte en de processen.

De familie Perez kocht El Zapote y Anexos aan het eind van de jaren 50. De productie van groene koffie was ongeveer 20 qq (907 kg). In het begin verbouwden ze alleen Typica Coffee, in 1960 begonnen ze met de introductie van nieuwe variëteiten zoals Red Bourbon en Red Caturra.

El Zapote y Anexos is nu 80 (ha) aan koffieplantages van verschillende variëteiten: (40%) Red Catuaí, (25%) Red Caturra en de rest zijn Red Bourbon, Yellow Catuaí, Villa Sarchí, Gesha en A-14.

El Zapote landerijen zijn verdeeld in de belangrijkste Finca en verschillende bijgebouwen: El Roble, El Güishnai, Ponderosa, Rincon.... Elk bijgebouw heeft een aantal onderscheidende kenmerken: de variëteiten, de hoogte, of specifieke kenmerken zoals de vorm van een rots of een boomsoort. Een bijgebouw wordt bijvoorbeeld El Naranjo genoemd en een van de koffiepartijen uit El Zapote die dit jaar door The Coffee Quest wordt geïmporteerd, wordt ook wel El Naranjo genoemd omdat er op dit stuk land sinaasappelbomen groeien.

De Hernan-familie woont meestal in Huehuetenango City en verhuist tijdens de oogst (tussen januari en april, tijdens het droge seizoen) naar de boerderij. Tijdens het oogstseizoen huurt El Zapote tussen de 150 en 200 mensen in, afhankelijk van de trend van de hoge of lage oogst. Ze komen meestal uit gemeenschappen in de buurt van de boerderij. De plukkers zijn meestal mannen, vrouwen blijven meestal thuis en zorgen voor het huishouden. Sommige vrouwen worden ingehuurd om fruit te oogsten en er zijn maar weinig koffieplukkers. 

Het oogsten is het belangrijkste moment van de teeltcyclus. De oogst begint in de lage gebieden van de boerderij, waar de koffie eerder rijp is. Hernan's vader zorgt er met de plukkers voor dat de kersen op hun optimale rijpheid worden geplukt, zonder dat er groene bonen of camagües (ongerepte) worden gesneden, zodat de koffieplant niet wordt gekwetst en er geen bonen op de grond blijven liggen die ongedierte kunnen aantrekken.  

In dezelfde buurt als El Zapote ligt Family Bond's San Antonio waar we ook koffie vandaan halen. Beide families zijn het resultaat van een lange koffietraditie in Huehuetenango. Samen delen ze ervaringen en kennis in alle processen, om te verbeteren en te zoeken naar duurzaamheid, zodat toekomstige generaties unieke, onderscheidende en exotische koffies kunnen blijven produceren.

De nieuwe uitdagingen van de koffieteelt voor Hernan en zijn familie zijn dezelfde als die van de meeste koffieproducenten in Midden-Amerika: de lage prijzen van de koffie op de C-markt en een onstabiel klimaat met zware regenval in de Huehuetenango-regio.

De locatie van El Zapote is perfect om kwaliteitskoffie te verbouwen: De koffieplantages zijn gezaaid op een hoogte van ongeveer 1500 tot 1900 meter. Het weer is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Met ongeveer 1.500 tot 2.000 mm neerslag per jaar, omgeven door bergachtig terrein, op leemgrond en gezegend met verschillende microklimaten die het mogelijk hebben gemaakt dat er verschillende koffiesoorten groeien in het perfecte weer.

De eerlijke verdeling van de regen over het jaar is uitstekend voor de ontwikkeling van de bonen. De temperatuur is laag genoeg om de koffie langzaam te laten rijpen, maar ook om een zeer langzaam droogproces te genereren, wat de complexiteit in het kopje aanvult. Volgens Hernan maakt dit specifieke terroir zijn koffies uniek met een aantal algemene gedroogde fruitsmaken, citrusvruchten, intens en langdurig.

Finca El Zapote heeft weinig directe zonne-uren, en de grote hoogte zorgt voor lage temperaturen. Op sommige dagen wordt de koffie 4-6 keer gedraaid, wat een extreem lage frequentie is. Een goede indicatie voor een langzaam en gecontroleerd droogproces.

Met deze Estate Lot Washed Geisha werd een 20e plaats behaald in de Cup of Excellence van 2020 met een.Cupping Score van: 88,13

Productspecificaties

Intensiteit

8

Productiemethode

Washed

Oorsprong

Finca El Zapote, Huehuetenango, Guatemala

Variëteit

100% Arabica Geisha

Hoogte

1800 - 2000 meter

Bezorging en retour

Bestel de Guatemala Geisha koffiebonen vandaag voor 16:00 uur en wij bezorgen de volgende dag al bij je thuis. Plaats de koffie in je winkelmandje en reken af met iDEAL, PayPal, Mastercard of Visa. Na het plaatsen van je bestelling volg je jouw pakketje eenvoudig via de Track & Trace code.

Gratis retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. In ons retourproces lees je aan welke voorwaarden de retour moet voldoen.

Wij geven je hieronder een overzicht van onze leveringsdagen:

Bestellen

Bezorging

Maandag

Dinsdag

Dinsdag

Woensdag

Woensdag

Donderdag

Donderdag

Vrijdag

Vrijdag

Zaterdag

Zaterdag

Dinsdag

Zondag

Dinsdag

Contact opnemen

Voor vragen over deze koffiebonen uit Guatemala, het koffiebranden en onze specialiteiten neem je contact op via onderstaand contactformulier. Je mag natuurlijk ook altijd bellen naar 070 701 1010 of een e-mail sturen naar shop@capriolcafe.nl.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Meest bekeken producten

Koffie gebrand met passie

Wij branden fair trade koffie met de lekkerste koffiebonen van over de hele wereld. We kiezen koffiebonen die met aandacht geteeld zijn in Zuid-Amerika, Afrika en Azië en branden de bonen vervolgens ambachtelijk in onze eigen branderij. Het branden doen we langzaam en met liefde zodat onze koffie vol en rijk van smaak is. 

Slow roast coffee crafted with passion

Een bestelwagen vol koffie met een pionier aan het stuur. Via onze webshop geniet je thuis van onze vers gebrande koffie. Sinds het bestaan van koffie.nl verkopen we fantastische koffie aan liefhebbers van kwaliteit. We zijn een echt familiebedrijf opgericht in 1975 door Peter Ultee. Inmiddels hebben zoon en dochter Pascal en Joyce het roer overgenomen van hun vader. Samen hebben ze in de zomer van 2016 Capriole Café geopend, een combinatie van een koffiebranderij en een restaurant.

webwinkel keurmerk
iDEAL
visa
mastercard
postnl

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   

Deze website gebruikt uitsluitend cookies om het bezoek te meten.