Is koffie gezond?

Is koffie gezond?
Het is al vaker in het nieuws geweest: koffie is goed voor je. Zo was al bekend dat als je twee tot vier koppen koffie per dag drinkt, je zo’n 10 procent minder kans hebt op een coronaire hartziekte of beroerte. Ook helpt het je bloedcirculatie en een betere bloedsomloop zorgt weer voor meer zuurstof. Nu houdt koffie ook verband met minder kans op sterfte bij darmkanker.

Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat darmkankerpatiënten veel profijt kunnen hebben van koffie. Drink je drie tot vijf koppen koffie per dag, dan is de kans minder groot dat tumoren terugkomen én om aan de ziekte te overlijden. De resultaten laten zien dat de deelnemers van het onderzoek die meer dan vier koppen koffie dronken, 32 procent minder kans hadden op terugkeer van tumoren na de behandeling. Dat is in vergelijking met deelnemers die minder dan twee koppen koffie drinken.

Eerder kwam al naar voren dat het drinken van koffie verband houdt met een lager risico op het ontstaan van darm-, lever- en baarmoederkanker. Nu is er dus ook een verband tussen koffieconsumptie en kans op terugkeer en overlijden.

Meer weten? Kijk dan eens op de website van ‘Universiteit van Nederland
  Denise Dissel     17-02-2024 12:57