Beste koffiebonen kopen voor cappuccino

Beste koffiebonen kopen voor cappuccino We krijgen in onze koffiebar vaak de vraag welke koffiebonen het beste zijn om thuis een heerlijke cappuccino van te maken. Veel van onze klanten en gasten drinken graag een romige cappuccino met een volle koffiesmaak. Maar welke koffiebonen kun je dan het beste kiezen? Natuurlijk kunnen smaken verschillen, maar we verklappen je graag onze geheimen voor de perfecte cappuccino én onze favoriete koffiebonen. 

We gaan ervan uit dat je thuis een volautomatische espressomachine hebt zoals een Jura, Melitta, Philips, Krups, Siemens of Delonghi. Of misschien heb je wel een halfautomatische espressomachine zoals een ECM, Smeg, Solis, Quick Mill, La Marzocco, Rocket, Sanremo, Sage of Vibiemme en maal je de koffiebonen met een aparte koffiemolen. 

De beste koffiebonen: Capriole Paso Fino

Wij kiezen in onze koffiebar Capriole Paso Fino koffiebonen voor de lekkerste cappuccino. Een melange van groene koffiebonen uit Brazilië, Guatemala, Honduras en Peru. We branden de koffiebonen in onze koffiebranderij langzaam en relatief licht om de beste koffiesmaak te bereiken. Deze melange heeft complexe tonen van karamel, melkchocolade, noten en perzik. Dit zijn volgens onze barista’s de beste smaken om in combinatie met volle melk een heerlijke cappuccino te maken. 

Koffiebonen en melk: allebei belangrijk

Net zo belangrijk als de juiste koffiebonen uitkiezen voor de lekkerste cappuccino is de keuze van de juiste melk. Wij gebruiken altijd volle melk van Jersey koeien, bijvoorbeeld van het merk Holland Jersey. Jersey koeien maken melk die van nature 20% meer proteïne, 6% vet, meer vitamines, calcium en omega-3 heeft en is een 100% A2 melk. Deze melk schuimt perfect voor cappuccino’s en is de favoriet van onze barista’s.

Zo maak je de perfecte cappuccino

De beste verhouding voor een perfecte cappuccino is een-derde espresso, een-derde melk en een-derde melkschuim. 

Wat heb je allemaal nodig:

•    Vers gebrande Paso Fino koffiebonen
•    Verse volle melk
•    Halfautomatische espressomachine
•    Koffiemolen
•    2 roestvrijstalen melkkannetjes
•    Cappuccinokopje

Het spreekt voor zich dat je schoon werkt met apparatuur en melkkannetjes die goed schoon zijn. 

Hoe maak je de lekkerste cappuccino:

1.    Maak een mooie espresso met onze Paso Fino koffiebonen.
2.    Vul het eerste melkkannetje met ijskoude volle melk.
3.    Laat eerst wat stoom ontsnappen uit het stoompijpje.
4.    Schuim de melk met behulp van het stoompijpje. Op Youtube kun je veel instructiefilmpjes vinden die precies laten zien wat de beste techniek is om melk op te schuimen. Bekijk bijvoorbeeld dit filmpje.
5.    Je kunt luchtbellen in de melk wegtikken door het melkkannetje een paar keer op je werkblad te tikken. 
6.    Schenk eventueel een klein beetje melk in het tweede melkkannetje. Dit helpt om de juiste verhouding melk en melkschuim in het eerste kannetje te krijgen. 
7.    Schenk vanuit het eerste kannetje de melk in je cappuccinokopje. 
8.    Wil je met je melk een latte art hartje maken, bekijk op Youtube dan bijvoorbeeld dit instructiefilmpje
9.    Geniet van je perfecte cappuccino 

Volg een barista workshop in Capriole Café

Wil je van een van onze barista’s leren hoe je de perfecte cappuccino maakt, volg dan een workshop in Capriole Café. 
 
      13-04-2020 12:30