Koffiebonen Brasil Cerrado Gold 250 gram

Koffiebonen Brasil Cerrado Gold 250 gram
Koffiebonen Brasil Cerrado Gold 250 gram
Capriole Brasil Cerrado Gold is een volle koffie met een delicate smaak van melkchocolade en hazelnoten. Intensiteit: 7
€ 8,50
Prijs per stuk
 

Capriole Brasil Cerrado Gold is een direct trade koffie met een volle body en delicate smaak van melkchocolade en hazelnoten. Deze koffiebonen zijn zeer geschikt voor zowel espresso als filterkoffie. Dat komt door de perfecte balans tussen body, zoetheid, zuurgraad én nasmaak van de koffiebonen. 

  • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- 
  • Kwalitatieve koffiebonen & handige baristatools voor thuis

Smaakbeleving

De koffie valt bij iedereen in de smaak door de zachte en zoete tonen. Ook proef je voldoende frisheid en een zachte bitter. Deze smaken zijn afkomstig van de chocolade tonen.  
  • Filter: tonen van melkchocolade en hazelnoot, met een kleine frisse gloed van abrikoos.
  • Espresso: melkchocolade met tonen van hazelnoot, gedroogde abrikoos en zachte honing.

Recept

  • Filter: 16 gram koffie en 282 gram water, brewtijd 150-180 seconden waarvan 30 seconden bloomen met 32 ml water. 
  • Espresso: 18 gram koffie en 34 ml water, doorlooptijd 24-28 seconden. 

Herkomst koffiebonen

De koffies die in de Cerrado Mineiro worden geproduceerd zijn koffies van constante kwaliteit, als gevolg van de combinatie van droog klimaat, bodem, reliëf, hoogte en vakmanschap. In het grote complexe netwerk van Braziliaanse koffieboerderijen is de coöperatie het referentiepunt voor zowel de koffieboeren als de kopers. 

Coffee Quest Brasil is strategisch gevestigd in het zuiden van Minas Gerais, de grootste deelstaat voor koffieproductie. De stad Varginha is het centrum van de koffiehandel en dit stelt ons in staat regelmatig bezoeken te plannen aan koffieboeren in meerdere koffieregio's en in korte tijd monsters te ontvangen.

Coffee Quest Brasil is belast met de actieve sourcing, de voorselectie en het logistieke beheer. Zij selecteren zorgvuldig de koffie uit verschillende regio's en van verschillende boerderijen om schaalbare volumes te creëren voor export binnen en buiten Brazilië. 

Het team zet zich in voor kwaliteitscontrole, van het controleren van de bemonstering tot het laden van containers. 

Cerrado Gold is een koffielot die is gecreëerd door Gabriel Lessa, door het combineren van verschillende koffiesoorten van meerdere boeren die een consistent volume kunnen bereiken en de algehele kwaliteit kunnen behouden, door vertrouwen te houden in onze klantproposities: Traceerbaarheid, Samenwerking, Kwaliteit. We betalen de koffieboeren € 4,48 per kilo groene koffiebonen. 

In de zoektocht naar de beste partijen is Coffee Quest Brasil altijd op zoek naar boeren met innovatieve productietechnieken die de milieuproblematiek omarmen. Daarom is het voor ons van fundamenteel belang om regeneratieve landbouw zoals de agroforestryprojecten te bevorderen en te ondersteunen in de strijd tegen de klimaatverandering. 

Productspecificaties

Intensiteit

7

Productiemethode

Natural

Oorsprong

Cerrado, Brazilië

Variëteit

100% Arabica Catuai & Mundo novo

Hoogte

900 - 1100 meter

Bezorging en retour

Bestel je jouw koffiebonen op een werkdag voor 15.00 uur? Dan verzenden we jouw bestelling nog dezelfde dag. Je pakket wordt meestal binnen één werkdag bij je bezorgd. Plaats het product in je winkelmand en reken af met iDEAL, Mastercard of Visa. Na het plaatsen van je bestelling volg je jouw pakketje eenvoudig via de Track & Trace. Gratis retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Lees hier meer over bezorgen, retourneren en betalen.

Contact opnemen

Voor vragen over de koffie, het koffiebranden of onze specialiteiten neem je contact op via het contactformulier. Je mag natuurlijk ook altijd bellen naar (070) 414 4141 of een e-mail sturen naar info@koffie.nl